Vegeta

Crni papar mljeveni

Vegeta maestro crni papar mljeveni 50g 3d

Dip od patlidžana kashke bademjan

Jedno od popularnih jela, a u orginalu priprema se s Kashk-om koji je vrsta jogurta sirutke.

  • 45 min
  • Jednostavno
  • 6 osoba
Dip od patlidžana kashke bademjan

Sastojci

Priprema

  1. Patlidžane ogulite i narežite ih na ploške debljine 1-2 cm.
  2. Posložite ih u cjedilo, pa između svakog reda stavite malo krupne morske soli. Ostavite najmanje pola sata, da patlidžani izgube gorčinu.
  3. Patlidžane isperite da ne bi bili preslani i lagano ih osušite uz pomoć papirnatih ubrusa. Popržite ih na zagrijanom ulju s obje strane da postanu zlatne boje i mekani.
  4. Izvadite ih i stavite na upijajući papir da uklonite višak masnoće.
  5. U posudu stavite Passatu koju ste razrijedili s oko 120 ml vode. Nakon što lagano kuha nekoliko minuta, dodajte patlidžane, posolite, popaprite, dodajte kurkumu i pustite da kuhaju 10-15 minuta na srednjoj vatri.
  6. U međuvremenu na ulje preostalo od pženja patlidžana, popecite na tanke listiće narezani luk da karamelizira.
  7. Nakon nekoliko minuta dodajte usitnjeni češnjak i metvicu. Ostavite je tek minutu, pa sve skupa maknite s vatre.
  8. Patlidžane usitnite štapnim mikserom, stavite u posudu, ukrasite jogurtom, a zatim pospite orasima, popečenim lukom i listićima svježe metvice

Posluživanje: Dip od patlidžana poslužite topao ili hladan s popečenim ploškama kruha ili krekerima.

Savjet: Ovo jelo perzijske kuhinje jedno je od popularnih jela, a u originalu priprema se sa Kashk-om koji je vrsta jogurta sirutke.

Dječji rođendan

Neka sve bude igra!