Vegeta

Bosiljak usitnjeni

Vegeta maestro bosiljak 3d

Tjestenina s patlidžanom i sirom

Toplu tjesteninu s patlidžanom, pršutom i vinom s umakom pospite pecorino sirom i poslužite uz omiljeno piće za stolom.

  • 35 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Tjestenina s patlidžanom i sirom

Sastojci

Priprema

  1. Očišćeni patlidžan narežite na kockice i popržite u dobro zagrijanom ulju.
  2. Kad porumeni izvadite ga i pustite da se ocijedi na kuhinjskom papiru.
  3. Za umak, na maslinovom ulju popecite sitno narezani luk do zlatne boje.
  4. Dodajte protisnuti češnjak, čili, buđolu narezanu na sitne kockice te popecite nekoliko minuta.
  5. Ulijte vino, a kada lagano ispari dodajte rajčicu. Pirjajte 5 minuta, posolite, pa dodajte patlidžan i bosiljak.
  6. Tjesteninu stavite kuhati u vrelu slanu vodu.
  7. Kad je kuhana ocijedite ju i stavite u tavu s umakom dodajući mozzarellu narezanu na kockice.

Posluživanje: Toplu tjesteninu s umakom pospite pecorino sirom i poslužite.

Savjet: Ulje za prženje mora biti jače zagrijano da ne upije previše, te ga pecite u nekoliko puta da brže bude gotov.

Gulaš

Inspirirani tradicijom