Vegeta

Crni papar zrno

Vegeta maestro crni papar zrno 3d

Ukiseljeni patlidžan

Ukiseljene patlidžane poslužite u obliku salate prelivene s malo maslinova ulja i uživajte u osvježavajućim zalogajima ljubičastog povrća.

  • 75 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Ukiseljeni patlidžan

Sastojci

Priprema

  1. Patlidžane operite u toploj vodi i odrežite im krajeve. Razrežite ih po dužini ali ne do kraja tako da ostanu u komadu.
  2. U veliki lonac pun posoljene, vrele vode stavite patlidžane i kuhajte oko 10 minuta. Izvadite ih i ocijedite.
  3. Na patlidžane stavite nešto teško što će im pomoći da se iz njih iscijedi višak vode. Ostavite ih u cjedilu oko sat vremena.
  4. Ocat i vodu pomiješajte, dodajte 2 žličice soli, zrna papra, mažuran i češnjak narezan na listiće.
  5. Stavite ih u staklenke i ulijte pripremljeni ocat. Patlidžani neka budu potpuno uronjeni u ocat.
  6. Staklenke s patlidžanima ostavite stajati nekoliko dana u hladnjaku ili na nekom drugom hladnom mjestu.

Posluživanje: Ukiseljene patlidžne poslužite kao salatu prelivene s malo maslinova ulja.

Savjet: Koristite duguljasti, tanji, plavi patlidžan a idealni su mali baby patlidžani.

Najbolje za bebe

Da majeni narastu vejiki