Vegeta

Vegeta NATUR

Vegeta natur 75g

Mini quiche s gljivama i kobasicama

Mini quiche jednostavan je za jesti te je izvrsna ideja za party. Punoća okusa gljiva, kobasica, slatkog vrhnja i krem sira ricotta zadovoljit će i najzahtjevnije ljubitelje malih slanih zalogaja.

  • 90 min
  • Srednje zahtjevno
  • 6 osoba
Mini quiche s gljivama i kobasicama

Sastojci

Za tijesto

Za nadjev

Priprema

  1. Brašno pomiješajte sa soli, praškom za pecivo i dodajte na listiće narezan hladan maslac. Električnom miješalicom izmiješajte sastojke u zrnatu smjesu te na kraju dodajte krem sir i žlicu vode pa umijesite glatko tijesto.
  2. Zamotajte ga u prozirnu foliju i držite u hladnjaku 30 minuta. Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi, izrežite na krugove i stavite u namašćene posude za pite (Ø 12 cm) tako da prekrijete i rubove.
  3. Na zagrijano ulje stavite sitno narezan luk i popecite do zlatne boje. Dodajte narezane gljive, kratko popecite te dodajte nasjeckan češnjak i narezane sušene rajčice. Maknite s vatre i ostavite da se ohladi.
  4. Jaja i slatko vrhnje dobro promiješajte, a zatim dodajte krem sir, parmezan, brašno, Vegetu Natur, mljeveni papar, malo naribanog muškatnog oraščića, vlasac i peršin. Dodajte pripremljene gljive, promiješajte i nanesite preko tijesta.
  5. Kobasice narežite na ploške i posložite po površini.
  6. Pecite u pećnici zagrijanoj na 170 °C oko 1 sat, dok površina ne postane rumena, a tijesto hrskavo.

Posluživanje: Mini quiche ostavite da se malo ohladi prije posluživanja.

Savjet: Quiche s gljivama i kobasicama možete pripremiti na isti način i s lisnatim tijestom.

Doček Nove godine

Sve najbolje za blagdanskim stolom!