Rižoto od povrća

Rižoto obogaćen zelenim tartufom i finim bijelim vinom savršeno će se stopiti s umiješanim povrćem kao ljetni obrok u bilo koje doba dana.

Rižoto od povrća

Sastojci

  • 400 g Riže Sant' Andrea Zlato polje
  • 500 ml bijelog vina
  • 1 poriluk
  • 1 mrkva
  • 1 mala glava zelenog tartufa
  • 10 g suhih rajčica
  • 1 tikvica
  • 1 crvena paprika
  • 30 g parmezana
  • 10 g maslaca
  • 1 vezica svježeg peršina
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 žlica Vegeta Natur
  • 2 žlice soja umak

Priprema

  1. Poriluk i sušenu rajčice nasjeckajte i popecite na maslinovu ulju. Zalijte s 100 ml bijelog vina i pustite da zavri. Usitnite štapnim mikserom.
  2. San't Andrea rižu popecite na malinovu ulju toliko da postane staklasta. Zalijte s preostalim vinom, pustite da zavri i ostavite sa strane. Za to vrijeme, preostalo povrće narežite na manje kocke.
  3. Povrće kratko popecite na maslacu, dodajte rižu, Vegetu Natur, soja umak, zalijte s litrom vode i uz miješanje kuhajte da riža omekša.

Posluživanje: Na kraju dodajte smiksani poriluk sa sušenim rajčicama, parmezan, sitno nasjeckani češnjak i peršin i poslužite.

Rajčica

Za rajske užitke