Podravka

Panceta

Riža ala carbonara

Riža ala carbonara poslužite odmah sa sezonskom zelenom salatom.

  • Jednostavno
  • 4 osobe
Riža ala carbonara

Sastojci

Priprema

  1. Na ugrijanom maslinovu ulju popecite sitno nasjeckani luk.
  2. Dodajte rižu i popecite je da postane staklasta.
  3. Zalijte je s 1,9 l vode, pustite da zavri, a zatim kuhajte na laganoj vatri stalno miješajući. Kuhanu rižu pokrijte i ostavite sa strane.
  4. Za to vrijeme pancetu sitno nasjeckajte, a tikvicu narežite na kockice, pa ih kratko popecite i umiješajte u kuhanu rižu..
  5. Dodajte oprani, narezani mladi špinat i parmezan, promiješajte i po potrebi posolite.
  6. Rižu vratite na vatru, umiješajte žumanjke, poklopite i ostavite stajati 3 minute.

Posluživanje: Poslužite odmah sa sezonskom zelenom salatom.

Puding

Zadrhtite od uzbuđenja