Dolcela

Mljevena želatina

Želatina

Mango panna cotta kokos cheesecake

Ukusan talijanski mliječni klasik ukomponiran u nježne slojeve keksa, sira i manga ukrašene čipsom od kokosa poželjet ćete hladan u vrijeme ljetnih vrućina.

  • 25 min
  • Jednostavno
Mango panna cotta kokos cheesecake

Sastojci

  • Za podlogu:
  • 160 g mljevenog keksa
  • 40 g Kokosova brašna Dolcela
  • 120 g maslaca

Za kremu

  • 2 Želatine mljevene Dolcela
  • 10 žlica hladne vode
  • 500 g kremastog sira ili Mascarponea
  • 100 g šećera u prahu
  • 500 ml kokosova vrhnja (ili kokosova mlijeka)
  • 2 žlice soka od limete
  • naribana korica 1 limete

Za panna cottu s mangom

Za ukrašavanje

  • 1 mango, oguljen i narezan na tanke ploške
  • čips od kokosa

Priprema

  1. Kalup za kolače vel. 24 cm × 24 cm prekrijte papirom za pečenje.
  2. Mljevenom keksu dodajte kokosovo brašno, promiješajte i prelijte zagrijanim maslacem.
  3. Smjesu promiješajte, uspite u kalup, ravnomjerno rasporedite i dobro pritisnite da dobijete podlogu. Ostavite 20 minuta u hladnjaku da se stisne. Želatinu prelijte hladnom vodom i ostavite 5 minuta da nabubri.
  4. Kremasti sir i šećer dobro promiješajte. Dodajte kokosovo vrhnje, sok i koricu limete te promiješajte.
  5. Želatinu lagano zagrijte da se otopi i polako uz miješanje dodajte kremi. Odmah izlijte preko podloge, poravnajte i ostavite u hladnjaku barem 1 sat da se stisne.
  6. Zatim pripremite panna cottu s mangom. U kipuće mlijeko pomiješano sa slatkim vrhnjem dodajte prašak za panna cottu te miješajući pjenjačom kuhajte 1 minutu.
  7. Pustite da se malo ohladi, ali ostane toplo i tekuće, pa umiješajte pire od manga. Prelijte preko kreme od sira i ostavite u hladnjaku najmanje 2 sata prije posluživanja.

Posluživanje: Kolač narežite pa neposredno prije posluživanja po njemu rasporedite ploške manga i pospite čipsom od kokosa.

Savjet: Za posluživanje koristite zrelo svježe voće.

Fine salate

Laganini užitak