Ananas na žaru s umakom od kokosa

Na plaži i nakon kupanja podijelite vašoj veseloj skupini grilani ananas s ohlađenim umakom od kokosa s okusom ruma i bourbona i zaplešite omiljeni ples na ručnicima.

  • 25 min
  • Jednostavno
Ananas na žaru s umakom od kokosa

Sastojci

  • 1 veliki ananas

Za kokosov umak

  • 180 ml kokosova mlijeka
  • 3 žlice kokosova ruma (Piña Colada ili Malibu)
  • 1 Bourbon vanilija šećer Dolcela
  • 2 žličice Gussnela Dolcela
  • 1 žlica maslaca

Priprema

  1. Za kokosov umak u manju posudu ulijte kokosovo mlijeko i kokosov rum. Dodajte Burbon vanilija šećer, Gussnel i promiješajte. Zagrijavajte na srednje jakoj vatri uz miješanje sve dok se umak ne zgusne.
  2. Maknite s vatre, dodajte maslac, pa miješajte da umak postane gladak. Pustite da se ohladi.
  3. Ananas očistite i narežite na prutiće. Prutiće ananasa nabodite na drvene štapiće za ražnjiće.
  4. Ražnjiće stavite na ugrijanu roštilj tavu ili roštilj te popecite sa svake strane nekoliko minuta.

Posluživanje: Grilani ananas poslužite s ohlađenim umakom od kokosa.

Savjet: Ako koristite drvene štapiće za ražnjiće, prethodno ih nekoliko minuta namočite u vodi da tijekom pečenja ne gore.

Plodovi šume na tanjuru

Čarobna šuma