Vegeta

Šareni papar

Vegeta maestro sareni papar zrno

Tropska salata s ananasom sa žara

Tropska salata s ananasom sa žara poslužit će vam i u kompletu s tortiljama, kozicama ili samostalno, tropski gušti su zagarantirani.

  • 30 min
  • Jednostavno
  • 2 osobe
Tropska salata s ananasom sa žara

Sastojci

Priprema

  1. Grill tavu zagrijte na srednju temperaturu i premažite jednom žlicom maslinova ulja.
  2. Na njoj popecite ananas, nekoliko minuta sa svake strane da karamelizira i dobije zlatnosmeđe pruge. Pečenom ananasu uklonite zadebljanu sredinu i narežite ga na kockice.
  3. U tavu dodajte drugu žlicu ulja, dodajte papriku narezanu na ploške, pa je popecite da omekša.
  4. Pečenu papriku narežite na kockice i dodajte ananasu. Dodajte luk narezan na kockice, korijandar i sok od limete. Pospite svježe mljevenim šarenim paprom i čilijem, posolite i promiješajte.

Posluživanje: Uz salatu poslužite hrskave tortilje ili popečene kozice ili je dekorativno poslužite u izdubljenom ananasu.

Savjet: Ovako pripremljena salata odlično je predjelo, a jednako je ukusna topla ili ohlađena.

Kampiranje

Gozba pod vedrim nebom