Rižoto s povrćem

Rižoto s povrćem obogaćen začinom u boji starog zlata teško da može zamijeniti bilo koji drugi prilog uz pečeno meso i svježu salatu.

  • 25 min
  • Jednostavno
Rižoto s povrćem

Priprema

  1. Za temeljac u 800 ml vruće vode stavite Vegetu Natur i pustite da zavrije.
  2. Na zagrijano maslinovo ulje stavite sitno narezani luk i popecite do zlatno žute boje.
  3. Dodajte protisnuti češnjak, rižu i kratko popecite. Podlijte temeljcem i nastavite pirjati na laganoj vatri uz povremeno miješanje.
  4. Nakon 5 minuta dodajte zamrznuto povrće i nastavite pirjanje uz dodavanje temeljca i povremeno miješanje te dodajte papar i kurkumu.

Posluživanje: Kada je rižoto gotov, poslužite ga odmah uz pečeno meso i zelenu salatu.

Savjet: Koristite li umjesto zamrznutog povrća svježe povrće, potrebno ga je prethodno blanširati zbog brže pripreme.

Tjestenina

Svestrana Talijanka