Ručak na odmoru

Okačite kuhaču o klin

Brzi rižoto s gljivama

Za još bolji doživljaj rižota s vrganjima, šampinjonima i umiješanim pršutom pospite jelo sjemenkama suncokreta i uživajte u laganom jelu.

  • 20 min
  • Jednostavno
  • 2 osobe
Brzi rižoto s gljivama

Sastojci

  • 1 Talianetta Rižoto s gljivama
  • 20 g narezane pancete (ili pršuta)
  • 1 žlica poprženih koštica bundeve, suncokreta ili listića badema narezani vlasac

Priprema

  1. Sadržaj vrećice isipajte u posudu prikladnu za mikrovalnu pećnicu. Dodajte 450 ml mlake vode, sitno narezanu pancetu i promiješajte.
  2. Zagrijavajte u otvorenoj posudi 15 minuta, na temperaturi 700-800 W.

Posluživanje: Nakon kuhanja promiješajte, ostavite kratko da odstoji i poslužite posuto poprženim sjemenkama i vlascem.

Savjet: Rižoto možete pripremiti i na klasičan način, klasično u tavi, ali u tom slučaju prvo popržite pancetu, zalijte vodom i pripremite po uputi.

Nedjeljni ručak

Okupljeni oko stola