Pileći ujušak

Juhica od piletine s finim noklicama okrijepit će vas, a okusi povrtnog korijena dati će i osvježavajuće note punim vrućim žlicama.

  • 60 min
  • Srednje zahtjevno
Pileći ujušak

Sastojci

Noklice

Priprema

  1. Meso operite i narežite na kockice.
  2. Na zagrijanom ulju pržite sitno nasjeckani luk i naribano korjenasto povrće dok ne omekša. Dodajte piletinu i kratko sve zajedno popržite.
  3. Zalijte vodom i kad zakipi, dodajte Vegeta Natur kokošje kocke, poklopite i kuhajte na laganoj vatri 30-ak minuta.
  4. Od jaja, brašna, soli i peršina vilicom umiješajte tijesto za noklice.
  5. U kipuću juhu dodajte noklice i kuhajte još 10-ak minuta.
  6. Nakon noklica u juhu dodajte oprani i ocijeđeni grašak.

Savjet: Noklice ukuhajte tako da žlicu kojom ćete ih grabiti i stavljati u juhu držite kratko u juhi da postane vruća pa se tijesto neće lijepiti za žlicu.

Rajčica

Za rajske užitke