Juhe koje griju dušu

Nešto fino "na žlicu"

Krem juha sa sjemenkama

Juhu pokapanu bučinim uljem i posipanu sjemenkama možete poslužiti i kao zaseban obrok jer kremozni zalogaji u kombinaciji s porilukom i bučom mogu stvoriti lagano zasitan osjećaj kakav i želite u vrućem razdoblju u godini.

  • 20 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Krem juha sa sjemenkama

Sastojci

  • 500 ml vode
  • 200 g buče
  • 200 g poriluka
  • 100 g korijena celera
  • 2 žlice lišća celera
  • 1 Vegeta Natur goveđa kocka
  • 2 žlice bučina ulja
  • 1 žlica bučinih sjemenki

Priprema

  1. U kipuću vodu stavite očišćenu i narezanu buču, poriluk i celer. Dodajte Vegetu Natur goveđu kocku i kuhajte 10-ak minuta.
  2. Maknite s vatre i stavite u blender, dodajte lišće celera i miksajte nekoliko minuta.

Posluživanje: Pripremljenu juhu poslužite odmah pokapanu bučinim uljem i posipanu sjemenkama.

Savjet: Poriluk možete zamijeniti lukom.

Paštete

Kruha i igara!