Vege na tanjuru

Gurmani biljojedi

Juha od boba

Ukusna krem juhica idealna je i kao kompletan ljetni obrok jer su krumpir i bob obogaćeni osvježavajućom metvicom i limunom uz miris maslinova ulja, a to okusu jela daje onu posebnost koja se može opisati samo zalogajima.

  • 40 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Juha od boba

Sastojci

  • 300 g očišćenoga mladog boba
  • 100 g oljuštenog krumpira
  • 50 g luka
  • 20 g maslaca
  • 1 žlica Vegete
  • 1 žličica svježe metvice
  • 1 žličica Gussnela Dolcela
  • 4 žlice limunova soka
  • 400-500 ml vode
  • 2 žlice maslinova ulja
  • pola žličice soli
  • pola žličice Vegeta Maestro crnog papra
  • 1 žlica narezanog vlasca

Priprema

  1. Očišćeni bob stavite kuhati u kipuću vodu, a kad gotovo omekša, dodajte mu oguljen i narezan krumpir. Malo posolite i kuhajte još oko 15 minuta.
  2. Očišćen luk narežite na ploške i na maslacu kratko popržite. Popržen luk, kuhani bob i krumpir zajedno s tekućinom izmiješajte u električnoj miješalici i vratite u posudu.
  3. Dodajte vodu, Vegetu, papar, narezanu metvicu, limunov sok i škrobno brašno razmućeno u malo vode. Kratko prokuhajte i umiješajte maslinovo ulje.

Posluživanje: Juhu pospite narezanim vlascem i toplu poslužite.

Savjet: Žlicu kuhanoga boba ostavite, pa ga prije posluživanja umiješajte u krem-juhu.

Napomena: Kuhanom mladom bobu oljuštite gorkastu kožicu pa ga usitnite zajedno s  krumpirom i lukom u električnoj miješalici.

Ajvar

Razmazi svoje nepce