Čokolada

Zadovoljstvo na kvadrat

Čokoladna kokos torta

Puno hladnog kokosa u torti na čokoladnom biskvitu rashladit će vas u ljetno poslijepodne, a dekorativne plave kuglice podsjeti će vas koliko je ova kombinacija okusa nenadmašno divna.

  • 45 min
  • Jednostavno
Čokoladna kokos torta

Sastojci

Za kremu

  • 1 Puding kokos Dolcela
  • 80 g šećera
  • 300 ml mlijeka
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 50 g kokos brašna
  • borovnice za ukrašavanje
  • 2 žlice kokos brašna

Priprema

  1. Mješavinu za kolač uspite u posudu i dodajte jaja, ulje, ocijeđeni narančin sok i 100 ml vode.
  2. Izmiješajte električnom miješalicom u jednoličnu smjesu pa umiješajte otopljenu čokoladu.
  3. Smjesu izlijte u maslacem namazan, pobrašnjen kalup za torte (ø26 cm). Po smjesi rasporedite borovnice.
  4. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 25 minuta. Kad je biskvit pečen, pripremite kremu. Prašak za puding pomiješajte sa šećerom i malo mlijeka.
  5. Preostalo mlijeko i slatko vrhnje zagrijte do vrenja, umiješajte kokosovo brašno i pripremljenu smjesu pudinga. Kuhajte uz miješanje 2 minute, a zatim prelijte preko biskvita u kalupu.
  6. Ostavite da se kolač dobro ohladi prvo na sobnoj temperaturi, a zatim u hladnjaku.

Posluživanje: Prije posluživanja po torti rasporedite borovnice i pospite poprženim kokosovim brašnom.

Savjet: Po želji kolač možete ukrasiti tučenim Šlagom5+ Dolcela.

Gulaš

Inspirirani tradicijom