Ručak na odmoru

Okačite kuhaču o klin

Polpete od slanutka i tikvica

Polpete od slanutka i tikvica poslužite s  umakom i salatom od rajčica u uživajte u jednostavnosti povrtnog okusa.

  • 35 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Polpete od slanutka i tikvica

Sastojci

Umak

  • 150 g grčkog jogurta
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 žlica maslinova ulja
  • 1-2 žlice ocijeđenog limunova soka
  • sol

Priprema

  1. U električnu sjeckalicu stavite ocijeđeni slanutak, korijander, protisnuti češnjak, narezani luk, muškatni oraščić, mljeveni crni papar i sve zajedno usitnite.
  2. Smjesu stavite u zdjelu, pa dodajte naribanu tikvicu, brašno, prašak za pecivo, krušne mrvice, razmućeno jaje, naribani sir, maslinovo ulje i malo soli. Od pripremljene smjese oblikujte polpete.
  3. Oblikovane polpete rasporedite po limu za pečenje koji ste prekrili pek papirom.
  4. Pecite ih u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 20 minuta, odnosno dok ne dobiju zlatnu boju.
  5. Za umak grčkom jogurtu dodajte protisnuti češnjak, maslinovo ulje, limunov sok i malo soli.

Posluživanje: Polpete od slanutka i tikvica poslužite s  umakom i salatom od rajčica.

Savjet: Prije oblikovanja polpeta, smjesu ostavite u hladnjaku 30-60 minuta.

Egzotične kuhinje

Kuhaj globalno, jedi lokalno!