Podravka

Hren

Jednostavni sendviči (za jednu ruku)

Klasičan britanski sendvič poslužite tijekom popodnevnih sati i uživajte u čavrljanju s najboljom prijateljicom.

  • 15 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Jednostavni sendviči (za jednu ruku)

Sastojci

1. sendvič

2. sendvič

3. sendvič

  • 8 ploški tamnog raženog kruha
  • 2 žlice majoneze
  • 1 žlica kiselog vrhnja
  • 1/2 – 1 žlica Hrena Podravka
  • 150 g tankih ploški dimljenog lososa

Priprema

  1. Za prve sendviče maslacu sobne temperature dodajte svježe mljeveni crni papar i mljeveni muškatni oraščić. Dobro promiješajte da dobijete namaz. Maslacem premažite ploške, na pola njih nanesite oprane i osušene listove špinata te poklopite preostalim ploškama.
  2. Pritisnite sendviče, skinite koru i narežite na podjednake pravokutnike da dobijete osam malih sendviča.
  3. Za druge sendviče krem siru dodajte kopar i promiješajte. Na četiri para ploški bijelog kruha nanesite pripremljeni sir.
  4. Na pola njih posložite tanko narezane ploške krastavca i poklopite preostalim ploškama kruha tako da namazana strana bude na krastavcima. Odrežite kore i izrežite svaki sendvič da dobijete osam mini sendviča.
  5. Za treću vrstu sendviča pomiješajte majonezu, kiselo vrhnje i hren. Na četiri para ploški raženog kruha nanesite pripremljeni namaz.
  6. Raspodijelite ploške lososa ravnomjerno preko četiri ploške kruha. Prekrijte preostalim ploškama tako da namazana strana dođe na losos.

Posluživanje: Odrežite kore i svaki sendvič narežite na četiri mini sendviča.

Savjet: Ovo je klasičan britanski sendvič koji se poslužuje tijekom popodnevnih sati.

Tjestenina

Svestrana Talijanka