Hot i crunchy piletina
- Recept by coolinarika.com -Umjesto umaka s mangom možete pripremiti umak guacamole i poigrati se okusima uz pečenu piletinu.

Priprema
- Pileće filee narežite na štapiće i začinite Vegetom.
- U sjeckalici grubo usitnite cornflakes te pomiješajte s bademima i sezamom pa dodajte šećer i crvenu papriku.
- Jaja razmutite zajedno s mlijekom, posolite i popaprite. Svaki komad piletine uvaljajte u brašno, zatim umočite u pripremljena jaja, a na kraju uvaljajte u smjesu cornflakesa.
- U široj posudi zagrijte ulje na srednjoj temperaturi. Ispecite piletinu do zlatnorumene boje i izvadite na upijajući papir.
- Za preljev mangu dodajte papričicu, sok limete, šećer i 2 žlice vode. Pirjajte pokriveno dok mango ne omekša (10 minuta).
- Ohlađeni mango usitnite u pire te mu dodajte majonezu, grčki jogurt, korijandar, protisnuti češnjak, sol i mljeveni crni papar. Preljev držite u hladnjaku do upotrebe.
- Tortilje zagrijte i savijte u tuljac. Prvo stavite salatu, preko nje prženu piletinu i prelijte umakom od manga.
Posluživanje: Poslužite odmah.
Savjet: Umjesto umaka s mangom možete pripremiti umak guacamole.