Vegeta

Crni papar mljeveni

Vegeta maestro crni papar mljeveni 50g 3d

Hot i crunchy piletina

Umjesto umaka s mangom možete pripremiti umak guacamole i poigrati se okusima uz pečenu piletinu.

  • 45 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Hot i crunchy piletina

Sastojci

Preljev s mangom

  • 100 g zrelog manga (narezan na kockice)
  • 1 jalapeno papričica (nasjeckana zajedno sa sjemenkama)
  • 1 žlica soka limete
  • 1 žličica šećera
  • 100 g majoneze
  • 100 g grčkog jogurta
  • 1 žlica nasjeckanog korijandra
  • 1 češnjak
  • sol
  • Vegeta Maestro mljeveni crni papar
  • 400 g narezane razne salate (kristal zelena salata, narezani kupus, naribana mrkva, rikula)

Priprema

  1. Pileće filee narežite na štapiće i začinite Vegetom.
  2. U sjeckalici grubo usitnite cornflakes te pomiješajte s bademima i sezamom pa dodajte šećer i crvenu papriku.
  3. Jaja razmutite zajedno s mlijekom, posolite i popaprite. Svaki komad piletine uvaljajte u brašno, zatim umočite u pripremljena jaja, a na kraju uvaljajte u smjesu cornflakesa.
  4. U široj posudi zagrijte ulje na srednjoj temperaturi. Ispecite piletinu do zlatnorumene boje i izvadite na upijajući papir.
  5. Za preljev mangu dodajte papričicu, sok limete, šećer i 2 žlice vode. Pirjajte pokriveno dok mango ne omekša (10 minuta).
  6. Ohlađeni mango usitnite u pire te mu dodajte majonezu, grčki jogurt, korijandar, protisnuti češnjak, sol i mljeveni crni papar. Preljev držite u hladnjaku do upotrebe.
  7. Tortilje zagrijte i savijte u tuljac. Prvo stavite salatu, preko nje prženu piletinu i prelijte umakom od manga.

Posluživanje: Poslužite odmah.

Savjet: Umjesto umaka s mangom možete pripremiti umak guacamole.

Doček Nove godine

Sve najbolje za blagdanskim stolom!