Dolcela

Mramorni s čokoladnim preljevom

Dolcela mramorni s cokoladnim preljevom

Mramorni s čokoladnim preljevom

Mramornim šarama u ukusnom biskvitu teško se može odoljeti stoga potražite komad s najljepšom šarom i s guštom zagrizite.

  • 40 min
  • Jednostavno
Mramorni s čokoladnim preljevom

Sastojci

Za svijetli biskvit

  • 1 Mješavina u prahu za svijetli biskvit 126 g
  • 2 jaja
  • 5 žlica (50 ml) ulja
  • 8 žlica (80 ml) mlijeka
  • 2 žlice (40 g) meda
  • ili
  • 4 žlice (60 g) šećera
  • ili
  • 4 žlice (50 g) agavinog sirupa

Uputa za pripremu čokoladnog preljeva

  • 1 Mješavina u prahu za čokoladni preljev 80 g
  • 5 žlica vode

Za tamni biskvit

  • 2 jaja
  • 5 žlica (50 ml) ulja
  • 8 žlica (80 ml) mlijeka
  • 2 žlice (40 g) meda
  • ili
  • 4 žlice (60 g) šećera
  • ili
  • 4 žlice (50 g) agavinog sirupa

Priprema

Uputa za pripremu svijetlog biskvita

  1. U posudu usipajte sadržaj vrećice za svijetli biskvit, dodajte meda, jaja, ulja i mlijeko. Miješajte električnom miješalicom dok se ne dobije glatka smjesa (2-3 minute/maksimalna brzina). Ulijte pripremljenu smjesu u namašćeni kalup za kuglof.

Uputa za pripremu tamnog biskvita

  1. U drugu posudu usipajte sadržaj vrećice za tamni biskvit, dodajte meda, jaja, ulje i mlijeko. Miješajte električnom miješalicom dok se ne dobije glatka smjesa (2-3 minute/maksimalna brzina).
  2. Nanesite pripremljenu smjesu preko svijetlog biskvita u namašćenom kalupu za kuglof. Pomoću žlice lagano izmiješajte smjese u kalupu kako bi pečeni kolač imao mramorirani izgled.
  3. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C/30 - 35 minuta (uvjete pečenja prilagodite karakteristikama svoje pećnice).

Uputa za pripremu čokoladnog preljeva

  1. U posudu za zagrijavanje usipajte sadržaj vrećice za čokoladni preljev, vodu i lagano zagrijavajte 2 minute uz miješanje dok se sastojci ne rastope i povežu. Ostavite 3-4 minute neka se čokoladni preljev malo stisne.
  2. Prelijte preko pečenog i ohlađenog mramornog kuglofa.

Savjet: Kolač prije posluživanja možete posuti grubo narezanim orašastim plodovima.

Zimovanje

Uz Podravku nema zime!