Kruh

Kruh naš svagdašnji

Mliječni kruh s tikvicama i sirom

Okus mliječnog kruha može biti još izdašniji uz umiješanu žlicu džema te uz tikvice i rastopljeni sir.

  • 75 min
  • Jednostavno
Mliječni kruh s tikvicama i sirom

Sastojci

Priprema

  1. Brašnu dodajte prašak za pecivo, sodu bikarbonu, šećer, sol i vlasac te izmiješajte.
  2. U posudu stavite jaje, jogurt i mlijeko, dobro izmiješajte i potom umiješajte džem i rastopljeni maslac.
  3. Dodajte smjesu od brašna i lagano promiješajte. Na kraju dodajte naribani sir i tikvice.
  4. Dugoljasti kalup za kruh (10 cm × 27 cm) obložite papirom za pečenje i uspite pripremljenu smjesu. Pecite oko 1 sat u pećnici zagrijanoj na 180 °C.
  5. Kruh izvadite iz kalupa i narežite na ploške.

Posluživanje: Poslužite uz juhu i druga jela.

Savjet: Čačkalicom provjerite je li kruh pečen – ako izađe čista, pečen je.

Žitarice

Vrijedne vaše pažnje