Mliječni kruh s tikvicama i sirom
- Recept by coolinarika.com -Okus mliječnog kruha može biti još izdašniji uz umiješanu žlicu džema te uz tikvice i rastopljeni sir.
Priprema
Brašnu dodajte prašak za pecivo, sodu bikarbonu, šećer, sol i vlasac te izmiješajte. U posudu stavite jaje, jogurt i mlijeko, dobro izmiješajte i potom umiješajte džem i rastopljeni maslac. Dodajte smjesu od brašna i lagano promiješajte. Na kraju dodajte naribani sir i tikvice. Dugoljasti kalup za kruh (10 cm × 27 cm) obložite papirom za pečenje i uspite pripremljenu smjesu. Pecite oko 1 sat u pećnici zagrijanoj na 180 °C. Kruh izvadite iz kalupa i narežite na ploške.
Posluživanje: Poslužite uz juhu i druga jela.
Savjet: Čačkalicom provjerite je li kruh pečen – ako izađe čista, pečen je.