Vege na tanjuru

Gurmani biljojedi

Coleslaw salata

Osvježenje u obliku salate od kupusa uvijek je dobrodošlo, a kada se trakicama svježeg povrća doda majoneza, jogurt, limunov sok, senf i slatko vrhnje, avantura dodavanja hamburgera ili omiljenog mesa može započeti.

  • 15 min
  • Jednostavno
Coleslaw salata

Sastojci

  • 1/2 manje glavice kupusa (oko 500 g)
  • 2 mrkve
  • 50 g korijena celera

Za preljev

Priprema

  1. Kupus prerežite popola i uklonite nekoliko tankih vanjskih slojeva. Polovicu kupusa prerežite da dobijete četvrtine, uklonite tvrdu jezgru, a zatim narežite na tanke rezance.
  2. Mrkvu i celer također narežite na tanke rezance (ili naribajte na krupniju stranu ribeža) i sve stavite u veliku zdjelu za miješanje.
  3. Majonezu, jogurt, senf i limunov sok dobro izmiješajte. Dodajte sol, mljeveni papar, sjemenke celera i malo šećera. Zatim umiješajte malo mlijeka ili slatkog vrhnja. Prelijte preko povrća i dobro izmiješajte.

Posluživanje: Ostavite u hladnjaku najmanje 1 sat prije posluživanja i još jednom promiješajte. Salatu pripremite na dan kad je poslužujete.

Savjet: Amerikanci je obožavaju i kombiniraju s različitim mesom, pa čak stavljaju i u hamburgere. Upustite se u coleslaw avanturu i isprobajte nešto drugačije okuse kupus salate.

Hrvatsko podneblje

Domaće je domaće