Zamamna piletina
- Recept by coolinarika.com -Pečene kockice piletine umiješane u umak od avokada i jogurta s korijanderom i sve fino posloženo u lepinju oduševiti će i svojom praktičnom primjenom u svakoj prilici i zamamnim okusom za svaki zagriz.
Priprema
Pileće filee narežite na odreske i začinite Vegetom, mljevenim crnim paprom i češnjakom u granulama. Piletinu ostavite marinirati 10 minuta, a zatim je stavite na zagrijano ulje i ispecite do zlatne boje. Pečenu piletinu prekrijte i ostavite da se ohladi. Avokado očistite od kore i koštice, a zatim zdrobite u pire. Dodajte limunov sok , sol i promiješajte. Na kraju umiješajte jogurt i korijander. Piletinu narežite na kockice, dodajte luk, umak od avokada i promiješajte.
Posluživanje: Pripremljeni nadjev stavite u lepinju i poslužite.
Savjet: Jelo možete obogatiti svježim povrćem, cherry rajčicama, krastavcima i sl.