Ručak na odmoru

Okačite kuhaču o klin

Zamamna piletina

Pečene kockice piletine umiješane u umak od avokada i jogurta s korijanderom i sve fino posloženo u lepinju oduševiti će i svojom praktičnom primjenom u svakoj prilici i zamamnim okusom za svaki zagriz.

  • 35 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Zamamna piletina

Sastojci

  • 500 g pilećeg filea
  • 2 žličice Vegete
  • Vegeta Maestro crni papar
  • ½ žličice Vegeta Maestro češnjaka u granulama
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 50 g sitno nasjeckanog luka

Za umak

  • 1 zreli avokado
  • 1 žlica limunova soka
  • sol
  • 3 žlice grčkog jogurta
  • 1 žlica nasjeckanog svježeg korijandera (ili peršina)
  • 4 lepinje

Priprema

  1. Pileće filee narežite na odreske i začinite Vegetom, mljevenim crnim paprom i češnjakom u granulama.
  2. Piletinu ostavite marinirati 10 minuta, a zatim je stavite na zagrijano ulje i ispecite do zlatne boje. Pečenu piletinu prekrijte i ostavite da se ohladi.
  3. Avokado očistite od kore i koštice, a zatim zdrobite u pire. Dodajte limunov sok , sol i promiješajte. Na kraju umiješajte jogurt i korijander.
  4. Piletinu narežite na kockice, dodajte luk, umak od avokada i promiješajte.

Posluživanje: Pripremljeni nadjev stavite u lepinju i poslužite.

Savjet: Jelo možete obogatiti svježim povrćem, cherry rajčicama, krastavcima i sl.

Kruh

Kruh naš svagdašnji