Ribe i plodovi mora

Iz morskih dubina do gastro visina

Popečci od sardina

Kada se sardine sjedine s krumpirom, brašnom, jajetom i začinima, rezultat su ukusni popečci od sardina. Njihov pun mediteranski okus dodatno će naglasiti salata začinjena maslinovim uljem i vinskim octom.

  • 45 min
  • Jednostavno
  • 6 osoba
Popečci od sardina

Sastojci

Priprema

  1. Krumpir narežite na kockice i skuhajte da omekša. Ocijedite ga i zgnječite. Dodajte mu ocijeđene sardine, sitno nasjeckani luk i kopar, brašno, protisnuti češnjak, limunovu koricu i panko mrvice.
  2. Posolite, popaprite, dodajte razmućeno jaje i sve dobro izmiješajte.
  3. Dobivenu smjesu podijelite u 6 dijelova i oblikujte tortice. Pripremljene tortice uvaljajte u krušne mrvice i pecite u tavi na 2 žlice maslinova ulja.
  4. Popečke okrenite da se ispeku sa svih strana, postanu smeđi i hrskavi.

Posluživanje: Poslužite sa zelenom salatom koju ste začinili maslinovim uljem i vinskim octom.

Savjet: Krumpir će za ovaj recept biti još bolji ako ga skuhate u kori.

Kruh

Kruh naš svagdašnji