Mediteranska prehrana

Kuhinja kakva je nekad bila

Tart sa sardinama i rajčicama

Tart sa sardinama i rajčicama te narezanim vlascem i poslužite i uživajte u malim ribicama na ukusnom tijestu.

  • 20 min
  • Jednostavno
Tart sa sardinama i rajčicama

Sastojci

Priprema

  1. U posudu za pečenje prekrivenu papirom za pečenje stavite lisnato tijesto, rubove premažite žumancem i tijesto premažite passatom.
  2. Preko rajčica složite sardine i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C 10-15 minuta.

Posluživanje: Malo ohladite, pospite svježim vlascem i poslužite.

Savjet: Tartu prije pečenja možete dodati svježe povrće, npr. tikvice narezane ne trakice ili naribane na krupni ribež. Ako tikvice ribate, prije stavljanja na tart, dobro ih ocijedite.

Fine salate

Laganini užitak