Mediteranska prehrana

Kuhinja kakva je nekad bila

Tart sa sardinama i rajčicama

Tart sa sardinama i rajčicama te narezanim vlascem i poslužite i uživajte u malim ribicama na ukusnom tijestu.

  • 20 min
  • Jednostavno
Tart sa sardinama i rajčicama

Sastojci

Priprema

  1. U posudu za pečenje prekrivenu papirom za pečenje stavite lisnato tijesto, rubove premažite žumancem i tijesto premažite passatom.
  2. Preko rajčica složite sardine i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C 10-15 minuta.

Posluživanje: Malo ohladite, pospite svježim vlascem i poslužite.

Savjet: Tartu prije pečenja možete dodati svježe povrće, npr. tikvice narezane ne trakice ili naribane na krupni ribež. Ako tikvice ribate, prije stavljanja na tart, dobro ih ocijedite.

Gulaš

Inspirirani tradicijom