Kotleti s majčinom dušicom

Meso s aromatičnim umakom poslužite uz prilog po želji  bilo da se radi o tjestenini, pljukancima ili pire krumpiru jer će zalogaji uz to biti kompletirani.

  • 30 min
  • Jednostavno
Kotleti s majčinom dušicom

Sastojci

Priprema

  1. Brašnu dodajte Vegetu, češnjak u granulama, majčinu dušicu, mljeveni papar i promiješajte. U pripremljenu smjesu uvaljajte kotlete.
  2. U tavi zagrijte maslac na srednjoj temperaturi. Na maslac stavite kotlete koje ste prethodno uvaljali u smjesu s brašnom i popecite ih s obje strane do zlatne boje.
  3. Pečene kotlete izvadite iz tave, prekrijte folijom i ostavite na toplom mjestu.
  4. U tavu na masnoću ulijte vino, limunov sok i pustite da kratko kuha. Meso vratite u umak i nastavite pirjati na laganoj vatri dok meso ne omekša.
  5. Zatim ulijte vrhnje za kuhanje i još kratko prokuhajte da dobijete umak.

Posluživanje: Meso s aromatičnim umakom poslužite s prilogom po želji (tjestenina, pljukanci, pire krumpir,...)Prije posluživanja pospite narezanim mladim lukom.

Savjet: Ako niste cijelu količinu smjese s brašnom potrošili za kotlete, popecite je na maslacu kad izvadite kotlete, a prije nego ulijete vino.

BEZGLUTENSKA HRANA

Mala, a tako nezgodna bjelančevina