Vegeta

Crni papar mljeveni

Vegeta maestro crni papar mljeveni 50g 3d

Glazirana piletina s đumbirom

Piletina pripremljena uz marinadu od smeđeg šećera, đumbira i češnjaka savršeno će se uklopiti uz prilog od riže i sezamovih sjemenki. Uživajte svim osjetilima!

  • 60 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Glazirana piletina s đumbirom

Sastojci

Za marinadu

Priprema

  1. Smeđem šećeru dodajte soja umak, sitno protisnuti češnjak, đumbir, mljeveni crni papar i ulje.
  2. Marinadu promiješajte i prelijte preko piletine, pa sve zajedno dobro promiješajte da se marinada obloži oko mesa. Prekrijte prijanjajućom folijom i ostavite u hladnjaku najmanje 1 sat.
  3. U široj tavi zagrijte malo ulja na srednjoj vatri. Na ulje stavite piletinu iz marinade. Popecite ju sa svih strana do rumene boje i izvadite sa strane.
  4. U tavu ulijte preostalu marinadu i zagrijte uz miješanje da dobijete umak. Vratite piletinu natrag u tavu da se obloži umakom.
  5. Glaziranu piletinu pospite narezanim mladim lukom i poprženim sjemenkama sezama.

Posluživanje: Ukusnu piletinu poslužite s kuhanom basmati rižom.

Savjet: Ovo orijentalno jelo obično se poslužuje s narezanim svježim povrćem.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 517 kcal / 2.161 kJ
Masti 31,75 g
- zasićene masne kiseline 6,46 g
- jednostruko nezasićene masne kiseline 9,73 g
- višestruko nezasićene masne kiseline 13,18 g
Ugljikohidrati 17,01 g
Vlakna 0,78 g
Vitamin A 234,01 μg
Vitamin D 24,00 μg
Niacin 18,40 mg
Pantotenska kiselina 2,40 mg
Kalij 505,02 mg
Kalcij 54,06 mg
Fosfor 329,15 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Halloween

Straaaašno fina klopa!