Rajčica

Za rajske užitke

Juha od pečene mrkve

Uživajte u "ljubavi" između pečene mrkve i chilija u finoj krem juhi s jogurtom.

  • 60 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Juha od pečene mrkve

Sastojci

Priprema

  1. Mrkvu ogulite i narežite na kockice a luk na ploške.
  2. U širu posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje stavite povrće i češnje češnjaka. Zatim posolite, pospite paprom i nakapajte malinovim uljem.
  3. Lagano promiješajte i rasporedite u jedan sloj te pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 30 minuta.
  4. Pečeno povrće pustite da se ohladi 10 minuta.
  5. Povrće stavite u posudu za kuhanje, dodajte pelate, sok limuna i sve usitnite u pire. Umiješajte jogurt, mljeveni đumbir te po potrebi posolite i dodajte malo vode. Juhu zagrijte do vrenja.

Posluživanje: Poslužite posutu narezanim svježim korijanderom te kockicama popečenog kruha.

Savjet: Pečena mrkva i chilli jako se vole, tako da joj slobono možete dodati malo Vegeta Maestro chilli-a sa soli.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 202 kcal / 844 kJ
Masti 11,05 g
- zasićene masne kiseline 1,74 g
- jednostruko nezasićene masne kiseline 7,64 g
- višestruko nezasićene masne kiseline 1,18 g
Vlakna 5,35 g
Bjelančevine 4,20 g
Sol 0,23 g
Vitamin D 0,48 μg
Niacin 2,52 mg
Pantotenska kiselina 0,57 mg
Kalij 760,27 mg
Kalcij 130,21 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Tjestenina

Svestrana Talijanka