Začini inspiracije

Monozačini

Jogurt curry dip s poprženim kolutima luka

Hrskavi luk poslužite s jogurt curry dipom i uživajte svim osjetilima.

  • 30 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Jogurt curry dip s poprženim kolutima luka

Sastojci

Za dip

Priprema

  1. Grčkom jogurtu dodajte majonezu, sok limuna, curry, kajenski papar, sitno protisnuti češnjak i med. Sve dobro izmiješajte da dobijete umak glatke strukture. Držite ga u hladnjaku 1 sat prije posluživanja.
  2. Luk narežite na ploške tako da možete odvojiti kolutove.
  3. Brašno, prašak za pecivo i sol pomiješajte. Kolute luka stavite u smjesu brašna da se potpuno oblože, pa ih izvadite i stavite na stranu.
  4. Preostalom brašnu dodajte mlijeko, jaja i izmiješajte u glatku smjesu koja treba biti malo gušća nego za palačinke.
  5. Jedan po jedan kolut luka umočite u smjesu, a zatim stavite na žičanu rešetku da iskapa višak smjese.
  6. Panirajte tako da svaki komad potom uvaljate u krušne mrvice da se oblože oko smjese. Panirani luk pržite u dobro zagrijanom ulju oko 2-3 minute do zlatno rumene boje.
  7. Izvadite ih na upijajući papir da uklonite višak masnoće.

Posluživanje: Hrskavi luk poslužite s curry dipom.

Savjet: Ispod žice stavite papir za pečenje da na njega iskapa višak smjese.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 488 kcal / 2.040 kJ
Masti 21,30 g
- zasićene masne kiseline 4,11 g
- višestruko nezasićene masne kiseline 10,99 g
Ugljikohidrati 60,96 g
Vlakna 2,52 g
Bjelančevine 13,26 g
Sol 0,29 g
Vitamin D 36,46 μg
Niacin 6,60 mg
Pantotenska kiselina 0,88 mg
Kalij 374,66 mg
Kalcij 312,41 mg
Fosfor 343,52 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Plodovi šume na tanjuru

Čarobna šuma