Rajčica

Za rajske užitke

Nabujak s rajčicama

Pečena pjena u slanom izdanju, osebujnog nadjeva od rajčica i badema oduševiti će ljubitelje jela selektiranog u zasebne posude.

  • 35 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Nabujak s rajčicama

Sastojci

Priprema

  1. Bjelanjke odvojite od žumanjaka. Jogurtu dodajte žumanjke, protisnuti češnjak, malo mljevenog papra, majčinu dušicu, bademe, sir i sve dobro promiješajte.
  2. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg, posolite i lagano umiješajte u pripremljenu smjesu.
  3. Smjesu potom rasporedite u četiri namašćene posudice za nabujak (Ø 10 cm) tako da ispunite 2/3. Na kraju u posudice rasporedite rajčice (ako su veće, prerežite ih popola).
  4. Pecite oko 20 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C. Nabujak je gotov kad po vrhu dobije zlatnu boju.

Posluživanje: Izvadite iz pećnice, ostavite pet minuta pa poslužite.

Savjet: Koristite šire posude za nabujak u kojima ćete ga i poslužiti.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 188 kcal / 786 kJ
Masti 12,24 g
- zasićene masne kiseline 3,29 g
- jednostruko nezasićene masne kiseline 5,84 g
- višestruko nezasićene masne kiseline 1,86 g
Ugljikohidrati 8,13 g
Vlakna 1,85 g
Bjelančevine 12,53 g
Sol 0,17 g
Vitamin A 645,22 μg
Vitamin D 28,00 μg
Niacin 3,16 mg
Pantotenska kiselina 1,00 mg
Kalij 332,10 mg
Kalcij 204,10 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Bezglutenska hrana

Mala, a tako nezgodna bjelančevina