Nabujak s rajčicama
- Recept by coolinarika.com -Pečena pjena u slanom izdanju, osebujnog nadjeva od rajčica i badema oduševiti će ljubitelje jela selektiranog u zasebne posude.

Priprema
- Bjelanjke odvojite od žumanjaka. Jogurtu dodajte žumanjke, protisnuti češnjak, malo mljevenog papra, majčinu dušicu, bademe, sir i sve dobro promiješajte.
- Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg, posolite i lagano umiješajte u pripremljenu smjesu.
- Smjesu potom rasporedite u četiri namašćene posudice za nabujak (Ø 10 cm) tako da ispunite 2/3. Na kraju u posudice rasporedite rajčice (ako su veće, prerežite ih popola).
- Pecite oko 20 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C. Nabujak je gotov kad po vrhu dobije zlatnu boju.
Posluživanje: Izvadite iz pećnice, ostavite pet minuta pa poslužite.
Savjet: Koristite šire posude za nabujak u kojima ćete ga i poslužiti.
Nutritivne vrijednosti
Energetska vrijednost | 188 kcal / 786 kJ |
---|---|
Masti | 12,24 g |
- zasićene masne kiseline | 3,29 g |
- jednostruko nezasićene masne kiseline | 5,84 g |
- višestruko nezasićene masne kiseline | 1,86 g |
Ugljikohidrati | 8,13 g |
Vlakna | 1,85 g |
Bjelančevine | 12,53 g |
Sol | 0,17 g |
Vitamin A | 645,22 μg |
Vitamin D | 28,00 μg |
Niacin | 3,16 mg |
Pantotenska kiselina | 1,00 mg |
Kalij | 332,10 mg |
Kalcij | 204,10 mg |
… | prikaži sve |
Na 100 g proizvoda | Izvor: Podravka d.d. |