Chutney od luka

Kada poželite mesno jelo s karakterom upotpunite ga s umakom od luka i specifičnim začinima.

  • 60 min
  • Jednostavno
Chutney od luka

Sastojci

Priprema

  1. U posudu stavite na tanke ploške narezani luk, dodajte ulje i na srednjoj ga vatri kratko popržite da malo omekša. Dodajte šećer, ocat, češnjak, aceto i začine.
  2. Stavite na srednju vatru i kuhajte uz povremeno miješanje dok ne zakuha. Smanjite vatru na najslabije i uz često miješanje kuhajte 20 – 30 minuta ili dok se chutney ne zgusne.
  3. Gotov chutney, još vruć, rasporedite po dobro očišćenim staklenim posudama. Odmah poklopite pa ostavite da se ohladi do sobne temperature.
  4. Pospremite ga na tamno hladnije mjesto i ondje držite do dva mjeseca.

Posluživanje: Otvoreni chutney držite u hladnjaku i potrošite unutar tjedan dana od otvaranja.Chutney poslužite zagrijan (topao) uz meso po želji.

Savjet: Umjesto običnog možete upotrijebiti ljubičasti luk.

PASTA

Zbogom sjeckanju i neugodnim mirisima