Vege na tanjuru

Gurmani biljojedi

Slasni pečeni krumpir

Pečeni krumpiri prethodno uvaljani u kukuruznu krupicu s curryjem i paprom poslužite uz netom pripremljenu zelenu salatu i uživajte u slasnim zalogajima kojima možete pridružiti i pečene mesne komadiće ili ribu.

  • 45 min
  • Jednostavno
  • 6 osoba
Slasni pečeni krumpir

Sastojci

Priprema

  1. Kukuruznu krupicu pomiješajte s Vegetom, curryjem i paprom.
  2. Krumpire operite, osušite i narežite na četvrtine i premažite sa svih strana pripremljenom kukuruznom krupicom.
  3. Pripremljeni krumpir stavite u lim za pečenje, pokapajte maslinovim uljem i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C tako dugo dok ne dobije lijepu zlatnožutu boju.

Posluživanje: Poslužite ga odmah uz meso, ribu ili kao malo samostalno jelo uz zelenu salatu.

Savjet: Tijekom pečenja krumpir povremeno promiješajte.

Martinje

Nazdravimo vinu i inu!