Rajčica

Za rajske užitke

Juha od rajčice s bosiljkom

Ljubitelje rajčice i noklica potpuno će šarmirat ova fina polubistra juhica.

  • 20 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Juha od rajčice s bosiljkom

Sastojci

Tijesto za noklice

Priprema

  1. Pasiranu rajčicu i vodu zakuhajte. Kad zakipi, smanjite vatru i dodajte češnjak, Vegetu i bosiljak pa kuhajte 10 minuta na laganoj vatri, poklopljeno.
  2. Noklice pripremite tako da od brašna, jaja i soli miješajući pripremite gusto tijesto.
  3. Žlicom grabite noklice i ukuhavajte ih u kipuću juhu. Smanjite vatru i poklopite. Kuhajte na laganoj vatri još 5 minuta.

Posluživanje: Na kraju popaprite, umiješajte maslinovo ulje i poslužite.

Savjet: Umjesto noklica možete staviti kuhanu rižu.

Žitarice

Vrijedne vaše pažnje