Mesne okruglice u umaku od šampinjona

Pečene kuglice inspirirane grickalicama i kuhane u umaku od mlijeka i šampinjona savršene su za posluživanje uz sportske utakmice koje pratite iz dnevnog boravka.

  • 60 min
  • Jednostavno
Mesne okruglice u umaku od šampinjona

Sastojci

Za umak

Priprema

  1. Krekere sameljite u mrvice. Mljeveno meso, jaje, luk, muškatni oraščić, papar, Vegetu i samljevene krekere dobro izmiješajte.
  2. Od dobivene smjese rukama oblikujte mesne okruglice promjera 4 cm.
  3. Na zagrijanom ulju popržite mesne okruglice sa svih strana do lijepe boje.
  4. Pržene kuglice izvadite, u tavu dodajte maslac i popržite luk do zlatnožute boje. Dodajte očišćene i narezane šampinjone i pirjajte tako dugo dok sva tekućina ne ispari.
  5. Dodajte brašno, zalijte mlijekom i kuhajte uz stalno miješanje na laganoj vatri tako dugo dok ne dobijete gusti umak.
  6. Pržene kuglice dodajte u umak i još sve zajedno kratko prokuhajte.

Posluživanje: Poslužite posipano parmezanom i peršinom.

Savjet: Krekere možete staviti u plastičnu vrećicu i tući batom za meso tako dugo dok se ne pretvore u sitne mrvice.

Rajčica

Za rajske užitke