Badnjak

Više od pripreme za Božić

Blagdanska torta s đumbirom

Tortu ukrasite puslicama ili ukrasima od tijesta za medenjake prigodnih oblika i dočekajte blagdane opremljeni najboljom slasticom.

  • 100 min
  • Srednje zahtjevno
Blagdanska torta s đumbirom

Sastojci

Za kremu

Priprema

  1. Izmiješajte sve suhe sastojke: brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, sol, đumbir, cimet i muškatni oraščić. Mlijeko pomiješajte s narančinim sokom i koricom te medom (miješajte dok se med ne otopi).
  2. Maslacu sobne temperature dodajte šećer i vanilin šećer i dobro izmiješajte električnom miješalicom.
  3. Zatim uz miješanje dodajte jedno po jedno jaje. Naizmjence dodajte tekuće i suhe sastojke te na kraju nasjeckani kandirani đumbir.
  4. Smjesu rasporedite za 3 biskvita i izlijte u kalupe za torte (Ø 22 cm) prethodno obložene papirom za pečenje.
  5. Biskvite pecite oko 25 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C. Ostavite ih da se ohlade.
  6. Škrobnom brašnu dodajte šećer i razmutite u malo mlijeka. Preostalo mlijeko zagrijte da zakipi, dodajte Burbon vanilija šećer, umiješajte pripremljeno škrobno brašno i uz miješanje pustite da zakipi.
  7. Uklonite s vatre. Kad se smjesa ohladi, umiješajte sir.
  8. Slatko vrhnje izmiješajte u šlag, a zatim lagano izmiješajte s kremom od škrobnog brašna i sira. Dobivenom kremom namažite biskvite pa tortu premažite i izvana.

Posluživanje: Tortu ukrasite puslicama ili ukrasima od tijesta za medenjake u obliku borića, pahuljica i sl.

Savjet: Blagdansku tortu s đumbirom ostavite da odstoji nekoliko sati prije posluživanja.

Rajčica

Za rajske užitke