Podravka

Jeger

Pureća rolada punjena jegerom i gljivama

Za šarm blagdanskog jela potrebno je malo kreativnog promišljanja i modeliranja s pomno odabranim namirnicama nakon čega će posluženo jelo oduševiti vaše najmilije.

  • 120 min
  • Srednje zahtjevno
  • 6 osoba
Pureća rolada punjena jegerom i gljivama

Sastojci

Priprema

  1. Namočite suhe gljive u mlačnoj vodi 15 minuta, a zatim ih ocijedite. U tavi zagrijte ulje, dodajte narezani jeger, gljive i popecite.
  2. Dodajte nasjeckani češnjak te usitnjene lješnjake, ružmarin, majčinu dušicu, malo soli i crni papar. Kratko pirjajte dok tekućina ne ispari.
  3. Od mesa napravite veliki odrezak, lagano ga potucite te posipajte Vegetom. U sredinu stavite nadjev, savijte u roladu i povežite kuharskim konopcem.
  4. Roladu stavite u posudu za pečenje, premažite uljem, ulijte pivo i sa strane stavite narezanu krušku.
  5. Stavite peći u pećnicu zagrijanu na 180 ⁰C i pecite sat – sat i pol. Pred kraj pečenja roladu premažite crvenom paprikom pomiješanom s uljem.

Posluživanje: Za prilog poslužite kuhano povrće i pečene krumpire.

Savjet: Tijekom pečenja roladu povremeno podlijte sokom od pečenja.

Egzotične kuhinje

Kuhaj globalno, jedi lokalno!