Tjestenina

Svestrana Talijanka

Tjestenina s lososom i limunom

Dopustite da vas oduševi sočnost predblagdanskog skandinavskog jela u obliku lososa narezanog na kockice uz limun i šećer te pažljivo priređenu tjesteninu.

  • 20 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Tjestenina s lososom i limunom

Sastojci

Priprema

  1. Losos narežite na kocke, nakapajte limunovim sokom, pospite Vegetom Twist za ribu i ostavite marinirati.
  2. U posudu ulijte vrhnje i zagrijte na laganoj vatri da zakipi. Dodajte malo naribane limunove korice i preostali sok. Začinite kajenskim paprom, bijelim paprom, posolite i pošećerite.
  3. Dodajte marinirani losos te sve zajedno kuhajte 5 minuta. Na kraju umiješajte kuhani grašak.
  4. Tjesteninu skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite.

Posluživanje: Poslužite tjesteninu prelivenu umakom od lososa.

Savjet: Svježem lososu dovoljno je kratko kuhanje da ostane sočan, a kiselina iz limuna neće mu dopustiti da se raspada.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 431 kcal / 1.802 kJ
Masti 22,20 g
- zasićene masne kiseline 8,46 g
- jednostruko nezasićene masne kiseline 8,08 g
- višestruko nezasićene masne kiseline 3,28 g
Ugljikohidrati 24,33 g
Vlakna 5,72 g
Bjelančevine 34,03 g
Sol 0,36 g
Vitamin A 1.581,42 μg
Vitamin D 372,79 μg
Niacin 17,66 mg
Pantotenska kiselina 1,25 mg
Kalij 908,82 mg
Fosfor 471,98 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Masline

Cure sline od masline