Tjestenina

Svestrana Talijanka

Tjestenina s lososom i limunom

Dopustite da vas oduševi sočnost predblagdanskog skandinavskog jela u obliku lososa narezanog na kockice uz limun i šećer te pažljivo priređenu tjesteninu.

  • 20 min
  • Jednostavno
Tjestenina s lososom i limunom

Priprema

  1. Losos narežite na kocke, nakapajte limunovim sokom, pospite Vegetom Natur za ribu i ostavite marinirati.
  2. U posudu ulijte vrhnje i zagrijte na laganoj vatri da zakipi. Dodajte malo naribane limunove korice i preostali sok. Začinite kajenskim paprom, bijelim paprom, posolite i pošećerite.
  3. Dodajte marinirani losos te sve zajedno kuhajte 5 minuta. Na kraju umiješajte kuhani grašak.
  4. Tjesteninu skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite.

Posluživanje: Poslužite tjesteninu prelivenu umakom od lososa.

Savjet: Svježem lososu dovoljno je kratko kuhanje da ostane sočan, a kiselina iz limuna neće mu dopustiti da se raspada.

Hrvatsko podneblje

Domaće je domaće