Pačja prsa s povrćem
- Recept by coolinarika.com -Pačje pečenje uz povrće prelijte s maštovito pripremljenim umakom od senfa i meda, okus će vas očarati.
Priprema
U tavu na zagrijano maslinovo ulje stavite sitnije narezani luk, nasjeckani češnjak, lovorov list i sušeni bosiljak kratko popržite dok luk malo ne omekša, pa dodajte očišćene paprike narezane na štapiće. Poklopite da se lagano sve pirja u svojim sokovima. Nakon 5 do 10 minuta otklopite, dodajte na kockice narezane rajčice, promiješajte i dodajte na tanke ploške narezani kupus. Sve posolite i popaprite, promiješajte, poklopite i nastavite pirjati da se sve poveže i omekša. Ugasite i ostavite na toplom. Pačja prsa zarežite na strani kože u oblik mrežice, posolite ih i popaprite. Položite ih u hladnu tavu s kožom prema dole i stavite na vatru. Kad se počne pržiti, pustite ih 5 minuta ili dok ne dobiju zlatnu i hrskavu kožicu, pa ih okrenite na drugu stranu i pržite još 2 minute. Stavite u pećnicu zagrijanu na 200 ° C i pecite ih 5 minuta. Za umak pomiješajte senf, limunov sok, maslinovo ulje, med i aceto balsamico. Posolite i popaprite.
Posluživanje: Pačja prsa poslužite s prilogom od povrća i umakom od senfa.
Savjet: Pačja prsa obavezno stavite peći u nezagrijanu tavu bez ulja kako bi se masnoća postupno otapala.