Pačja prsa s povrćem

Pačje pečenje uz povrće prelijte s maštovito pripremljenim umakom od senfa i meda, okus će vas očarati.

  • 40 min
  • Jednostavno
Pačja prsa s povrćem

Sastojci

Za umak

Priprema

  1. U tavu na zagrijano maslinovo ulje stavite sitnije narezani luk, nasjeckani češnjak, lovorov list i sušeni bosiljak kratko popržite dok luk malo ne omekša, pa dodajte očišćene paprike narezane na štapiće.
  2. Poklopite da se lagano sve pirja u svojim sokovima. Nakon 5 do 10 minuta otklopite, dodajte na kockice narezane rajčice, promiješajte i dodajte na tanke ploške narezani kupus.
  3. Sve posolite i popaprite, promiješajte, poklopite i nastavite pirjati da se sve poveže i omekša. Ugasite i ostavite na toplom.
  4. Pačja prsa zarežite na strani kože u oblik mrežice, posolite ih i popaprite. Položite ih u hladnu tavu s kožom prema dole i stavite na vatru.
  5. Kad se počne pržiti, pustite ih 5 minuta ili dok ne dobiju zlatnu i hrskavu kožicu, pa ih okrenite na drugu stranu i pržite još 2 minute. Stavite u pećnicu zagrijanu na 200 ° C i pecite ih 5 minuta.
  6. Za umak pomiješajte senf, limunov sok, maslinovo ulje, med i aceto balsamico. Posolite i popaprite.

Posluživanje: Pačja prsa poslužite s prilogom od povrća i umakom od senfa.

Savjet: Pačja prsa obavezno stavite peći u nezagrijanu tavu bez ulja kako bi se masnoća postupno otapala.

Sportski život

U zdravoj hrani, zdrav duh