Zimovanje

Uz Podravku nema zime!

Jabučni krumpirići s cimetom

Tople jabuke s umakom od vanilije poslužite nakon boravka na snježnom prekrivaču kako bi se ugrijali i nagradili zbog samo vama znanog razloga.

  • Jednostavno
Jabučni krumpirići s cimetom

Sastojci

Za posipanje

Za umak

Priprema

  1. U posudi pomiješajte cimet i šećer. Uljem prekrijte dno posude i zagrijte na visoku temperaturu.
  2. Jabuke ogulite i narežite na kriške. Uvaljajte ih u škrobno brašno i po nekoliko stavite u ulje.
  3. Pržite sa svake strane tri minute, do zlatnosmeđe boje. Izvadite ih na upijajući papir, a zatim uvaljajte u smjesu od cimeta i šećera.
  4. Za umak pomiješajte prašak za puding sa šećerom i malo mlijeka. Preostalo mlijeko i kokosovo mlijeko zagrijte. Kad zakipi, maknite s vatre i umiješajte pripremljenu smjesu.
  5. Vratite na vatru i miješajući kuhajte dvije minute.

Posluživanje: Poslužite tople jabuke s umakom od vanilije.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 137 kcal / 573 kJ
Masti 6,71 g
- višestruko nezasićene masne kiseline 1,73 g
Ugljikohidrati 18,93 g
Vlakna 1,30 g
Sol 0,01 g
Niacin 0,56 mg
Pantotenska kiselina 0,18 mg
Kalij 138,10 mg
Fosfor 60,83 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Red je za zimnicu

Zima, zima, e pa šta je...