Mesoljupci

Nema tice do prasice!

Puretina s jabukom iz pećnice

Jabuka, jabuka u soku pa jabučni ocat dati će pečenoj putretini osobit okus koji ćete poželjeti ponovno probati.

  • 120 min
  • Jednostavno
  • 6 osoba
Puretina s jabukom iz pećnice

Sastojci

Priprema

  1. Pureće meso pospite Vegetom, crnim paprom i ružmarinom. Stavite ga u nauljenu posudu za pečenje i pokraj mesa stavite luk narezan na četvrtine te jabuku također narezanu na četvrtine ili deblje ploške.
  2. U posudi promiješajte sok od jabuke, jabučni ocat i senf pa lagano prelijte preko mesa. Posudu prekrijte folijom i pecite oko 1 sat u pećnici zagrijanoj na 180 °C.
  3. Otkrijte meso i vratite u pećnicu te pecite još 20 minuta da dobije rumenu boju. Pritom meso prelijte sokom od pečenja.

Posluživanje: Ostavite da se meso malo ohladi pa narežite i poslužite s prilogom po želji.

Rajčica

Za rajske užitke