Vikend torta s jabukama

Ugođaj predblagdanskih dana stvorite u obliku torte s jabukama i sirom, mirisom i okusom učinite slobodne dane s najmilijima posebnim vremenom.

  • 100 min
  • Jednostavno
Vikend torta s jabukama

Sastojci

Za nadjev

  • 2 Pudinga od vanilije Dolcela
  • 2 Bourbon vanilija šećer Dolcela
  • 500 ml vode
  • 1 kg jabuka (Idared)
  • sok od ½ limuna
  • 150 g šećera
  • 80 g zlatnih grožđica

Za posluživanje

Priprema

  1. Brašnu dodajte prašak za pecivo, maslac sobne temperature, šećer, limun šećer, jaje i žumanjak te zamijesite tijesto. Ostavite ga u hladnjaku oko 30 minuta.
  2. Ohlađeno tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi i stavite u kalup za torte (Ø 26 cm) prethodno namazan maslacem tako da pokrijete samo dno. Tijesto izbodite vilicom na nekoliko mjesta.
  3. Prašku za puding dodajte burbon vanilija šećer i prelijte s malo vode da se razmuti. Preostalu vodu zagrijte dok ne zakipi.
  4. Jabuke ogulite, naribajte i nakapajte limunovim sokom. Dodajte ih u kipuću vodu zajedno sa šećerom i kuhajte nekoliko minuta.
  5. Umiješajte potom pripremljeni puding i zagrijavajte uz miješanje dok se smjesa ne zgusne. Zatim je ohladite uz miješanje na hladnoj vodenoj kupelji. Na kraju umiješajte zlatne grožđice.
  6. Nadjev stavite preko tijesta u kalupu i pecite 45 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C. Kolač dobro ohladite.
  7. Istucite šlag i umiješajte sir. Dobivenu kremu nanesite na tortu i poravnajte. Kratko ohladite da se sir i šlag stisnu.

Posluživanje: Cimet pomiješajte sa šećerom u prahu, pospite po kremi i poslužite.

Savjet: Kolač prvo pecite na donjoj rešetki 20 minuta, a zatim premjestite na srednju i pecite do kraja.

BILJE ZA OBILJE

Više okusa bez pokusa