Mesoljupci

Nema tice do prasice!

Ramsteak s prilogom od cikle

Odreske poslužite s prilogom od kamuta i cikle, pospite tostiranim listićima badema i svježim bosiljkom i poslužite ljubiteljima ramsteka.

  • 45 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Ramsteak s prilogom od cikle

Sastojci

Za prilog

  • 200 g kamuta
  • sol
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 400 g Cikle rezanci Podravka
  • 2 naranče
  • 120 g skute
  • 2 žlice meda
  • 2 žlice jabučnog octa
  • 2 žlice badema u listićima
  • nekoliko listića svježeg bosiljka

Priprema

  1. Odreske posolite, pospite crnim paprom, majčinom dušicom, te prelijte vinom i maslinovim uljem. Ostavite marinirati na sobnoj temperaturi 30 minuta.
  2. Za to vrijeme kamut stavite kuhati u posoljenu vodu. Kad je kuhan ocijedite ga i pustite da se ohladi. Ciklu ocijedite, dodajte kamut i maslinovo ulje.
  3. Naranče ogulite od kožice (filetirajte), skutu narežite na kockice i dodajte prilogu. Prelijte medom pomiješanim s jabučnim octom.
  4. Odreske ispecite na ugrijanoj namašćenoj tavi , na jačoj vatri s obje strane do rumene boje.

Posluživanje: Odreske poslužite s prilogom od kamuta i cikle. Pospite tostiranim listićima badema i svježim bosiljkom.

Savjet: Ciklu možete kratko isprati pod mlazom vode da bude manje kisela.

Začini inspiracije

Monozačini