Mesoljupci

Nema tice do prasice!

Hladno pečenje sa zimskom salatom

Fine kotlete poslužite hladne pripremljene s jabukom, orasima i celerom i prelivene krem umakom od majoneze i grčkog jogurta.

  • 10 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Hladno pečenje sa zimskom salatom

Sastojci

Za preljev

Priprema

  1. Kotlete u komadu pospite Vegetom i utrljajte u meso.
  2. Pripremljeno meso stavite u posudu za pečenje, prelijte uljem i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C uz povremeno podlijevanje toplom vodom.
  3. Ciklu ocijedite i stavite u posudu za salatu. Dodajte celer i jabuku narezanu na štapiće.
  4. Preljev pripremite od grčkog jogurta, maslinova ulja, majoneze, Vegete natur mediteran, soli i mljevenog papra. Prelijte po salati, lagano promiješajte i pospite nasjeckanim orasima.

Posluživanje: Zimsku salatu poslužite uz hladno pečenje.

Savjet: Salatu pripremite neposredno prije posluživanja. Jabuci ne treba skidati koru, zelena jabuka dekorirat će salatu.

Ručak na odmoru

Okačite kuhaču o klin