Dječji rođendan

Neka sve bude igra!

Ajvar bruskete

Ajvar s kukuruzom i blagim feferonom na poprženom francuskom kruhu idealan je za iznenadne goste, a i za dane pune obaveza.

  • 20 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Ajvar bruskete

Sastojci

Priprema

  1. Svaku krišku kruha namazati maslinovim uljem i prepržiti na grill tavi.
  2. Rajčice prepoloviti, odstraniti sjemenke i narezati na kockice. Feferon narezati na tanke kolutiće.
  3. Rajčice i feferon pomiješati s ajvarom i kukuruzom. Bosiljak nasjeckati i zajedno s vlascem dodati mješavini s ajvarom.

Posluživanje: Smjesu rasporediti na pečeni kruh.

Savjet: Pripremu ćete skratiti ako upotrijebite Hrski Zlato polje i nakapate ga maslinovim uljem.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 459 kcal / 1.919 kJ
Masti 31,32 g
- zasićene masne kiseline 4,31 g
- višestruko nezasićene masne kiseline 3,16 g
Vlakna 4,27 g
Bjelančevine 6,53 g
Sol 0,14 g
Vitamin A 583,58 μg
Niacin 3,56 mg
Kalij 293,61 mg
Kalcij 68,28 mg
Fosfor 92,69 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Rajčica

Za rajske užitke