Vegeta

Vegeta NATUR Mediteran

Vegeta natur mediteran 100g   hr

Složenac s tunom

Složite složenac pun povrća i omiljene tune u biljnom ulju i mediteranskim začinima i uživajte u laganom i inspirativnom jelu.

  • 70 min
  • Srednje zahtjevno
  • 4 osobe
Složenac s tunom

Sastojci

Priprema

  1. Tunu ocijedite, usitnite na manje komade i ostavite u posudi sa strane.
  2. Ljutiku sitno narežite i stavite na zagrijano ulje u tavi. Kratko popecite i dodajte narezanu stapku celera. Dodajte zatim zelenu i žutu papriku narezanu na kockice. Sve zajedno još kratko popecite, dodajte sol, papar i origano.
  3. Pripremljeno povrće stavite u posudu da se ohladi. Dodajte nasjeckani peršin, na kockice narezanu svježu i sušenu rajčicu. Umiješajte tunu, pospite Vegetom natur mediteran i promiješajte.
  4. Maslac rastopite i dodajte mu malo maslinova ulja. Tom mješavinom premažite vatrostalnu posudu (30 cm × 20 cm). Započnite slaganje sa šest kora, a svaku premažite mješavinom ulja i maslaca.
  5. Rubove tih kora presavijte u posudu (ne smiju ići izvan posude) pa rasporedite naribani parmezan.
  6. Preko njega posložite novih šest kora, svaku također premažite, ali rubove ostavite preko ruba posude. Nanesite pripremljeni nadjev i prelijte mješavinom razmućenih jaja i mlijeka.
  7. Rubove kora premažite maslacem i savijte unutar posude (jedan po jedan). Pripremljeni složenac pecite oko 45 minuta u pećnici zagrijanoj na 190 °C.

Posluživanje: Poslužite s rikulom ili drugom samoniklom ili zelenom salatom.

Savjet: Složenac malo ohladite prije rezanja i posluživanja.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 555 kcal / 2.320 kJ
Masti 24,87 g
- zasićene masne kiseline 7,64 g
- jednostruko nezasićene masne kiseline 9,91 g
- višestruko nezasićene masne kiseline 5,54 g
Ugljikohidrati 27,07 g
Vlakna 0,86 g
Bjelančevine 54,89 g
Sol 0,73 g
Vitamin A 728,65 μg
Vitamin D 4,51 μg
Niacin 16,98 mg
Pantotenska kiselina 1,91 mg
Kalij 1.531,26 mg
Fosfor 866,73 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Nedjeljni ručak

Okupljeni oko stola