Zapečeni kremasti grah

Izradite onaj fini zapečeni grah koji ste negdje probali i ostao vam je u sjećanju kao iznimno ukusan prilog, a serviran s pečenim paprikama savršeno će se uklopiti serviran vašim gostima. Šaljite dalje fine okuse!

  • 50 min
  • Jednostavno
Zapečeni kremasti grah

Priprema

  1. U tavu na zagrijanu mast stavite sitnije narezani luk i popržite ga do zlatnožute boje.
  2. Dodajte na manje ploške narezan podravski špek i jeger te kratko popržite.
  3. Pospite brašnom, lagano popržite, pa zalijte pasiranom rajčicom. Kad zakuha, dodajte ocijeđeni i isprani grah iz limenke, pospite majčinom dušicom, chilijem i dodajte Vegetu. Promiješajte, kratko prokuhajte i uklonite s vatre.
  4. Umiješajte mileram, pa grah prebacite u namašćenu vatrostalnu posudu. Po površini stavite rajčice narezane na ploške.
  5. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C 20-25 minuta.

Posluživanje: Zapečeni grah poslužite sa salatom od pečenih paprika začinjenih bućinim uljem i češnjakom u granulama.

Savjet: Za ovo jelo odlično će odgovarati i Krupni bijeli grah Podravka.

Rajčica

Za rajske užitke