Vege na tanjuru

Gurmani biljojedi

Juha od špinata i leće

Juha od špinata i leće poslužena s hrskavim ili popečenim kruhom ugrijat će vas za hladnog vremena i uljepšati oblačni dan.

  • 45 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Juha od špinata i leće

Sastojci

Priprema

  1. Zagrijte maslinovo ulje i na njega dodajte sitno narezan luk. Popržite luk do zlatne boje, pospite brašnom i šećerom i samo kratko promiješajte.
  2. Podlijte sa 700 ml tople vode i dodajte povrtni temeljac. Kad zakuha, dodajte na listiće narezan češnjak, sitno narezan korijandar, crni papar, kurkumu, čili sa soli i mentu.
  3. Kad zakuha, dodajte zamrznuti špinat i leću. Poklopite i kuhajte 5 minuta na jakoj vatri, a zatim još 20 – 25 minuta na srednje jakoj vatri. Povremeno po potrebi podlijte vodom.
  4. Na samom kraju dodajte narezani peršin i malo limunova soka.

Posluživanje: Juhu od špinata i leće poslužite s hrskima ili popečenim kruhom.

Savjet: Ako koristite kuhanu leću iz limenke, proces kuhanja možete smanjiti za 15-ak minuta.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 202 kcal / 844 kJ
Masti 12,77 g
- zasićene masne kiseline 1,90 g
- višestruko nezasićene masne kiseline 1,43 g
Ugljikohidrati 19,90 g
Vlakna 7,34 g
Bjelančevine 6,55 g
Sol 0,35 g
Vitamin A 6.985,89 μg
Vitamin D 0,00 μg
Niacin 2,25 mg
Pantotenska kiselina 0,37 mg
Kalij 551,24 mg
Kalcij 156,71 mg
Fosfor 112,92 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Ajvar

Razmazi svoje nepce