Kampiranje

Gozba pod vedrim nebom

Ražnjići s povrćem

I meso i povrće mogli ste ispeći odvojeno i poslužiti ih kao platu, ali jedno do drugoga na štapićima, ispreplest će sokove, zašareniti stol…

  • 50 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Ražnjići s povrćem

Sastojci

  • 500 g svinjetine
  • 500 g teletine
  • 2 žlice Vegete Natur Grill Classic
  • 4 glavice luka
  • 2 velike paprike
  • 2 manja patlidžana
  • ulje za premazivanje ražnjića

Priprema

  1. Narežite meso na kocke, pospite ga Vegetom Natur Grill Classic te ostavite stajati 30 minuta.
  2. Narežite na veće komade luk, patlidžane i paprike. Na štapiće za ražnjiće stavljajte naizmjenično komadiće mesa i povrća.
  3. Na kraju ih premažite uljem i pecite na ugrijanom roštilju, pod roštiljem u pećnici ili u većoj tavi.

Posluživanje: Ražnjiće s povrćem poslužite uz pomfrit i ajvar.

Savjet: Za vegetarijanske ražnjiće umjesto mesa stavite šampinjone.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 485 kcal / 2.027 kJ
Masti 17,21 g
Ugljikohidrati 10,56 g
Vlakna 3,15 g
Bjelančevine 69,28 g
Sol 1,86 g
Vitamin A 2.899,50 μg
Vitamin D 30,00 μg
Vitamin C 100,17 mg
Niacin 34,78 mg
Kalij 1.285,62 mg
Fosfor 682,00 mg
Magnezij 89,51 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Gulaš

Inspirirani tradicijom