Lagane lignje

Lignje poslužite s trobojnom integralnom rižom, ukrasite krupno sjeckanim peršinom i guštajte po mediteranski.

  • 60 min
  • Jednostavno
Lagane lignje

Sastojci

Priprema

  1. Rižu skuhajte u kipućoj posoljenoj vodi, pa je ocijedite i ostavite sa strane poklopljenu i na toplom. Lignje operite i dobro posušite.
  2. Pospite ih zatim brašnom u koje ste umiješali slatku papriku, malo soli, crnog papra, naribanog muškatnog oraščića i nasjeckani korijandar. Sve dobro protresite da se svi sastojci rasporede po lignjama.
  3. U širu tavu na zagrijano maslinovo ulje stavite luk narezan na ploške i popržite ga dok ne omekša.
  4. Dodajte češnjak narezan na ploške i još kratko popržite. Dodajte maslac, pa kad se otopi, umiješajte zelenu i žutu papriku narezanu na prutiće.
  5. Sve zajedno popržite nekoliko minuta, pa dodajte lignje u komadu i pržite ih dok ne dobiju koricu te podlijte prošekom.
  6. Čim prošek zakuha, dodajte cherry rajčice prerezane na polovice i podlijte s malo vode. Pospite Vegetom i pirjajte na srednjoj vatri još oko 10 minuta.

Posluživanje: Poslužite s trobojnom integralnom rižom, ukrasite krupno sjeckanim peršinom.

Savjet: Ako ne volite rižu, u gotovo jelo možete dodati oko 500 g kuhanog krumpira narezanog na kockice.

Začini inspiracije

Monozačini