Martinje

Nazdravimo vinu i inu!

Krumpir i jeger zapečeni sa sirom

Poslužite fino jelo sa salatom začinjenom bučinim uljem i limunovim sokom.

  • Jednostavno
  • 6 osoba
Krumpir i jeger zapečeni sa sirom

Sastojci

Za salatu

  • 100 g zelene salate
  • 100 g rajčice
  • bučino ulje
  • limun

Priprema

  1. Luk narežite na ploške, a krumpire i jeger također na ploške debljine oko pola centimetra.
  2. Luk i krumpir pospite Vegetom Twist za krumpir i promiješajte. Zatim dodajte jeger.
  3. U vatrostalnu posudu ili lim za pečenje prekriven papirom za pečenje stavite mast te posložite ploške krumpira, luka i jegera.
  4. Pecite oko 30 minuta pokriveno u pećnici zagrijanoj na 180 °C.
  5. Svježi sir dobro pomiješajte s vrhnjem i po želji dodajte prstohvat soli.
  6. Krumpir i jeger potkraj pečenja izvadite iz pećnice, po njemu rasporedite sir s vrhnjem, promiješajte pa nepokriveno pecite još 15 minuta.

Posluživanje: Poslužite toplo sa salatom začinjenom bučinim uljem i limunovim sokom.

Mesoljupci

Nema tice do prasice!