Bundeva

Kraljica jeseni

Cheesecake s bundevom

Šarene okuse jeseni umiješajte u fini cheesecake i uživajte u desertu za vikend s najdražima.

  • 35 min
  • Jednostavno
Cheesecake s bundevom

Sastojci

Priprema

  1. Mješavini za podlogu dodajte kakao, cimet, muškatni oraščić, ulijte liker, 4 žlice vode i promiješajte. Dodajte bademe, rastopljeni maslac i sve dobro promiješajte.
  2. Smjesu rasporedite u kalup za torte Ø 24 cm koji ste lagano premazali uljem tako da je utisnete djelomično i po rubu.
  3. Pripremljenu podlogu stavite u hladnjak na 20 minuta. Nakon hlađenja lagano je premažite voćnim namazom od suhe smokve i naranče.
  4. Za kremu, u hladno mlijeko uspite mješavinu za kremu i miješajte električnom miješalicom da dobijete kremu, otprilike 3 minute.
  5. Dodajte grčki jogurt, đumbir i džem od bundeve, pa sve zajedno dobro promiješajte.
  6. Kremu nanesite na podlogu u kalupu i poravnajte. Stavite u hladnjak da odstoji 2 sata.

Posluživanje: Ohlađenu slasticu ukrasite čokoladnim listićima ili ostrušcima.

Savjet: Džem od bundeve zamjenjuje pire od bundeve koji se priprema tako da bundevu skuhamo, ohladimo i propasiramo.

Mesoljupci

Nema tice do prasice!